Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Catalpa (Arbore Trompeta) - 1,5 m

Catalpa (Arbore Trompeta) - 1,5 m

Cod produs: 476

 

 

Catalpa (Arbore Trompeta) - 1,5 m

Catalpa (Arbore Trompeta) - 1,5 m

      Catalpa (Catalpa bignonioides)- este un arbore foios cu înălțimea pînă la 20 m, cu ramuri primare mai lungi, iar cele secundare, mai fragile și rare și cu o coroană rotundă. 
      Frunzele sînt mari (după formă amintesc frunzele de liliac), la exterior sunt glabre, verzi-deschis, iar în interior sînt lăsate, în formă de inimă, cu o lungime de 10-20 cm și o lățime de 15 cm. 
      Florile sunt în formă de pîlnie, cu o lățime de 5 cm, posedă o plăcută aromă lejeră, sunt albe cu pete purpurii, adunate în panicule mari. Înfloresc pentru prima dată în al cincilea an de viață. Crește destul de rapid: 30-35cm pe an. Procesul înfloririi începe la mijlocul lunii iunie. Înflorește pe o durată de pînă la 25 de zile.
      Fructul- o cutiuță în formă de păstaie, pînă la 40 cm, umplută cu semințe. Fructele atîrnă pe copaci pe parcursul întregii ierni, ceea ce le conferă acestora un aspect deosebit. Scoarța este de culoare maronie deschisă. Lemnul este moale și nu putrezește.        Este un arbore iubitor de lumina soarelui, dar suportă și semiumbra, iubește umiditatea, nu este rezistent la vînt în primii ani de viață, necesită protecție; deși iubește căldura, este rezistent la frigul din perioada iernii. Arborele Catalpa este rezistent la îmbolnăviri.
       Plantarea catalpei se efectuează pe un teren bine iluminat, ferit de vînt. Planta se sădește la o adîncime de 1-1,2 m. Pentru sădire convine un amestec de soluri din compost, pământ cu frunze, nisip și turbă. Înainte de sădire este necesar de a pune îngrășăminte în pămînt și de a uda din abundență groapa. Dacă îngrijirea arborelui se face corect, procesul de înflorire va începe la al cincilea an de la sădire.
       Plantele tinere deseori suferă înghețuri. Pentru a evita acest lucru, tulpinile lor se învălesc cu pînză groasă de sac. Pămîntul de sub copac se acoperă cu un strat gros de frunze. Acesta din urmă se înlătură odată cu sosirea primăverii, atunci cînd înghețurile puternice încetează.
       
Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.