|
|||
Conservant alimentar 500 ml |
|||
Procesul de fabricație constă în injectarea gazului lichefiat SO2 în perna de apă rezultând o soluție apoasă, limpede, fără sediment având o concentrație în SO2 de 5-6%, acest procent reprezentând cantitatea ideală pentru tratarea mustului în procesul de fermentație, controlată și întreținerea vinului pe o perioadă îndelungată. Tratamentul cu conservant alimentar SO2 6% se realizează odată cu zdrobirea strugurilor și obținerea mustului asigurându-se o fermentație optimă păstrându-se calitățile oxidante ale vinului.
În faza de zdrobire a strugurilor se folosește o doză de 1l soluție produs comercial/ 1000kg struguri. Conservantul alimentar pe bază de SO2 în concentrații de 6% se mai utilizează după ce vinul s-a separat de drojdie folosindu-se o doză de 0,6 – 0,8litri / 1000litri vin. O dată cu acest tratament protejăm vinul împotriva efectului de oțetire.
Se recomandă ca în această fază să efectuăm și tratamentul de bentonizare ce permite o limpezire foarte bună a vinului. În urma tratamentului cu SO2 6% și bentonită, vinul se agită în scopul omogenizării întregii mase de vin și va fi consumat după minim 21 de zile de la efectuarea tratamentului mai sus menționat.
Caracteristici tehnice ale produsului:
Aspect: Soluție translucidă, limpede , fără sediment
Concentrație: 5-6% SO2
Densitate relativă: 1,032-1,034 kg/ cm3
Temperatura de păstrare: maxim 27 grade Celsius
Doza de utilizare: Minim 0,6% litri/ 1000litri vin – Maxim 1litru / 1000litri vin. |
|||
Produse recomandate |
|||