Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Dipladenia

Dipladenia

Cod produs: 599

 

 

Dipladenia

Dipladenia este o plantă perenă, cățărăroare ce poate ajunge la 2-7 m. este o plantă decorativă prin frunze și flori, cultivată în ghivece pe balcoane, terase sau direct în grădină.

Pentru momentul când încep să se cațere, se recomandă dirijarea plantelor pe șpalieri. Dacă se dorește să aibă aspect de tufă se recomandă tăierea ramurilor alungite, determinând astfel ramificarea acesteia în anul următor.

Înflorirea are loc de vara până toamnă.

Florile au aspect de trompetă și sunt colorate în roz, alb sau roșu.

Când temperaturile încep să scadă, Dipladenia trebuie tăiată și introdusă în spații unde temperaturile să se încadreze între 12-14 grade.

Se recomandă ca solul să fie bine drenat, poros și cu o fertilitate moderată. Transplantarea se face primăvara, o dată la 2 ani.

Se recomandă ca udarea să se realizeze cu regularitate, folosind o cantitate moderată de apă, iar între 2 udări trebuie lăsat ca substratul să se usuce la suprafață.

Temperatura minimă tolerată de dipladenia este de 10 grade.

Lumina este un factor important în creșterea și înflorirea acestei plante. Dipladenia trebuie amplasată în spații unde poate primi între 6-8 ore de soare pe zi.

Înmulțirea se face prin semințe și butași. Butașii prelevați din vârfurile ramurilor primăvara, se tratează cu stimulatori de înrădăcinare (Atonik), apoi se plantează în lădițe cu substrat format din turbă, perlit și nisip.

Semințele se pot semăna primăvara, direct în grădină, când temperaturile ajung la 22-24 grade.

Fertilizarea se poate face de 2 ori pe lună, folosind îngrășăminte lichide pentru plante cu flori sau îngrășăminte cu eliberare prelungită.

 


Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.