Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Erbicid - Dicopur Top 464 SL  100 ml

Erbicid - Dicopur Top 464 SL 100 ml

Cod produs: 5948742012729

 

 

Erbicid - Dicopur Top 464 SL 100 ml


        Substanța activă: acid 2,4 D din sare DMA 344 g/l + Dicamba 120 g/l

  

      Caracteristici: DICOPUR  Top este o combinație de 2 substanțe active, acid 2.4 D și dicamba, erbicid selectiv și sistemic, acționează asupra buruienilor atât prin absorbție la nivelul frunzelor, cât și a sistemului radicular.


        Mod de acțiune: Erbicidele phenoxy sunt selective pentru culturile de grâu și porumb. Aplicate pe buruieni, acestea aderă la suprafața frunzei și pătrund în plantă. O parte din substanța activă este transportată către vârfurile de dezvoltare, iar alta spre rădăcină. Datorită excesului de auxine ce apare în interiorul buruienii, metabolismul acesteia devine extrem de ridicat, celulele se alungesc, iar creșterea devine necontrolată. În final, ca urmare a consumului ridicat de resurse metabolice, buruienile se usucă. Un grad maxim de eficiență se atinge pe vreme umedă și caldă de durată, deoarece pe vreme propice de creștere și dezvoltare buruienile sunt foarte sensibile la tratamentul chimic.


       Mod de utilizare: Dicopur Top este omologat pentru aplicare în post emergență la culturile de grâu și porumb în vederea combaterii a numeroase specii de buruieni dicotiledonate anuale și perene.
        La culturile de cereale păioase se aplică de la faza de înfrățire a cerealelor până la formarea primului internod, iar speciile de buruieni să fie în faza mică de cca 2-4 frunze și maxim 10-15 cm înălțime pentru buruienile perene. Nu este recomandată aplicarea erbicidului când cerealele păioase sunt în faza avansată (peste 2-3 internodii) deoarece apar efecte fitotoxice cu reducerea producției la hectar.
        La cultura de porumb Dicopur Top se aplică când plantele de cultură au 4-6 frunze, iar buruienile sunt în faza de rozetă.
           Cantitatea de soluție recomandată a se aplica pe suprafața de un hectar este de 200-400 l.

        Compatibilitate: Dicopur Top este compatibil cu unele produse folosite în agricultură, mai puțin cele cu reacție bazică. Înainte de utilizare verificați listele de compatibilitate și efectuați un test. 


           Plante tratate: Grau, Porumb



CULTURA

AGENTUL PATOGEN

DOZA

EPOCA DE APLICARE

Grâu

Dicotiledonate anuale și perene

0,8-1 l/ha 
(în funcție de gradul de infestare și talia buruienilor)

 

postemergent

Porumb

Dicotiledonte anuale și perene

1 l/ha

postemergent


      Buruieni combătute: Știr, teișor, romanița, muștar negru, loboda sălbatică, traista ciobanului, pălămida, volbura, nemțișor de câmp, fumărița, mușețel, troscot, hrișca, mur, rocoina, voinicica, susai etc.


          Fisa de securitate: https://pomfruct.ro/blog/wp-content/uploads/2020/07/Dicopur-top-464.pdf

Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.