Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Erbicid - Galigan 240 EC 100 ml

Erbicid - Galigan 240 EC 100 ml

Cod produs: 6420529116305

 

 

Erbicid - Galigan 240 EC 100 ml


     

Galigan 240 EC:



Galigan 240 EC este un erbicid cu actiune de contact si reziduala de lunga durata. 
Cand se aplica preemergent, produsul formeaza o pelicula continua la suprafata solului care atunci cand este strabatuta de buruienile in curs de rasarire, este absorbit de hipocotil si duce la disparitia buruienilor sensibile. 
La aplicare postemergenta, are actiune rapida de contact.

Mod de actiune: 
GALIGAN 240 EC contine oxifluorfen, substanta activa din grupa difenil-eterilor, cu actiune erbicida de contact si reziduala, de lunga durata. Atunci cand se aplica preemergent, produsul formeaza o pelicula continua la suprafata solului care, atunci cand este strabatuta de buruienile in curs de rasarire, este absorbit de hipocotil si provoaca moartea buruienilor sensibile. In acest caz mare importanta o are gradul de maruntire a solului, astfel incat sa nu existe bulgari mari de pamant nemaruntit care intrerup pelicula erbicidala si in jurul carora reusesc sa rasara buruieni neafectate de tratament. Este foarte important ca dupa aplicarea preemergenta, timp de cel putin 2 saptamani, sa nu se intre cu nici un utilaj pe solele tratate cu GALIGAN 240 EC, pentru a evita intreruperea peliculei erbicidale de catre rotile sau organele active ale utilajelor. De asemenea, ploile sau irigarea in cursul celor 2 saptamani dupa tratament sporesc eficacitatea tratamentului cu GALIGAN 240 EC.
- aplicarea preemergenta - activitatea reziduala a produsului depinde foarte mult de temperatura si insolatie, astfel ca in conditii de temperaturi reduse si insolatie slaba (iarna, primavara devreme) remanenta poate sa dureze pana la 5-6 luni, in timp ce in conditii de caldura si insolatie mai puternice, remanenta este de numai 3-4 saptamani. De aceea, mai ales la culturile multianuale (plantatii pomicole, pepiniere) se recomanda aplicarile foarte timpurii (in mustul zapezii).

- aplicarea postemergenta - produsul GALIGAN 240 EC are actiune de contact mai ales asupra buruienilor dicotiledonate ale caror frunze sunt asezate mai aproape de orizontala si sunt mai putin protejate (cu perisori, ceara etc.) si ca urmare retin mai multa solutie erbicida. De asemenea, ca urmare a lipsei oricarei activitati sistemice, produsul nu migreaza in organele subterane de inmultire (rizomi, stoloni, etc.), astfel ca buruienile perene se refac in general dupa tratament. Buruienile monocotiledonate sunt sensibile la aplicarea postemergenta doar cand sunt in faze foarte tinere (ace), dupa care sunt foarte greu de combatut cu GALIGAN 240 EC, fiind necesar de regula un tratament cu un antigramineic specific.

Plante tratate: Floarea Soarelui, Ceapa, Usturoi, Pomi fructiferi, Mar, Par, Gutui, Pepiniere de mar si prun, Pepiniere Silvice

Buruieni combatute:
- buruieni dicotiledonate: Amaranthus retroflexus (stir), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Hibiscus trionum (zamosita), Portulaca oleracea (iarba grasa), Lamium amplexicaule (sugel), Matricaria spp. (musetel), Abutilon theophrasti (teisor), Chenopodium album (spanacul salbatic), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Veronica spp. (ventrilica), Sonchus oleraceus (susai moale), Stellaria media (rocoina), Xanthium strumarium (cornuti, primul val de crestere).
- buruieni monocotiledonate: GALIGAN 240 EC combate in mod eficient (mai ales la aplicarea postemergenta foarte devreme) urmatoarele specii: Avena fatua (odos), Alopecurus myosuroides (coada vulpii), Bromus spp. (obsiga secarei), Digitaria sanguinalis (meisor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa),Lolium multiflorum (raigras), Poa annua (hirusor), Setaria spp. (mohor).


Cultura

Buruieni combatute

Momentul aplicarii

Doza

Floarea soarelui

Dicotiledonate anuale si perene

Preemergent

1 l/ha

Ceapa semanata direct, Usturoi

Mono si dicotiledonate anuale

Postemergent

1 l/ha

Plantatii pe rod

Buruieni din samanta, dicotiledonate anuale si perene, monocotiledonate anuale

-

5 l/ha

Mar, Par, Gutui

Dicotiledonate anuale si perene

Pre si postemergent

5 l/ha

Pepiniere de mar si prun

Dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale

Preemergent

4 l/ha

 

 

Postemergent

3 l/ha

 

Substanta activa: Oxifluorfen 240 g/l

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.