Teldor 500 SC este un fungicid cu actiune de
contact si local sistemica pentru combaterea putregaiului
cenusiu la vita de vie, legume, capsun, flori ornamentale si a moniliozelor la
pomii fructiferi.
Fungicidul Teldor 500 SC actioneaza
la suprafata organelor tratate si local sistemic, impiedicand producerea
infectiilor si dezvoltarea ulterioara a miceliului in planta. Teldor
500 SC se fixeaza puternic la suprafata organelor tratate, o parte a
produsului patrunzand in plante.
Substanta activa:
fenhexamid 500 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)
Cultura
|
Spectru de combatere
|
Doza/Conc.
|
Timp de pauza
|
Vita de vie
|
Putregaiul cenusiu
|
0,8 -1 l/ha
|
7 zile la strugurii de masa
14 zile la strugurii destinati
vinificarii
|
Cires, visin, prun
|
Monilioze
|
0,08% (0,8 l/ha)
|
1-3 zile
|
Capsun
|
Putregaiul cenusiu
|
0,15% (1,5 l/ha)
|
1-3 zile
|
Tomate
|
0,08% (0,8 l/ha)
|
1-3 zile
|
Castraveti
|
0,08% (0,8 l/ha)
|
1-3 zile
|
Ceapa
|
0,08% (0,8 l/ha)
|
6 respectiv 3 saptamani inainte de
recoltare
|
Crizanteme, lalele
|
0,08% (0,8 l/ha)
|
-
|
Mod de utilizare
Vita de vie: se utilizeaza la doza de
0,8-1 l/ha, in functie de presiunea de infectie, pentru 1-2 tratamente
preventive in urmatoarele faze: la scuturarea florilor, inaintea compactarii
ciorchinelui si la intrarea in parga. In conditii de presiune mare de infectie
se va utiliza doza marita precedata de un desfrunzit partial.
Timpul de pauza: 7 zile la
strugurii de masa si 14 zile la strugurii destinati vinificarii.
Nu are efecte negative asupra
fermentatiei alcoolice si malo-lactice.
Cires, visin, prun: 0,08%
(0,8 l/ha) pentru combaterea moniliozelor. Se efectueaza 1-2 tratamente
preventive. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat Monilia
laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori, iar urmatoarele
combat in plus Monilia fructigena si au ca scop prevenirea atacului pe fructe.
Tratamentele se repeta la 10-14 zile, in alternanta cu alte produse.
Timpul de pauza: 1-3 zile.
Capsun: se recomanda a se
efectua 2-3 tratamente la doza de 1,5 l/ha (0,15%), primul la
inceputul infloririi, iar urmatoarele dupa fiecare recoltare a fructelor. Se
utilizeaza 1000 l solutie/ha.
Timpul de pauza este de 1-3 zile.
Tomate, castraveti solarii:
se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,8 l/ha, la avertizare sau
la aparitia primelor simptome de boala in perioada de crestere a
fructelor. Volumul mediu de solutie este de 600-1000 l /ha la tomate si
castraveti si 600 l/ha la ceapa.
Timpul de pauza este de 1-3 zile.
Ceapa: se efectueaza 1-2
tratamente preventive la doza de 0,8 l /ha, la avertizare, cu 6
respectiv 3 saptamani inainte de recoltare.
Lalele, crizanteme: 0,8
l/ha. Se efectueaza 2-3 tratamente la avertizare. Volumul de solutie
este de 400 l/ha. La tratamentul bulboaselor se adauga adeziv in solutia de
stropit.
|