Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Fungicid - Folicur  Solo 250 EW, 1 litru

Fungicid - Folicur Solo 250 EW, 1 litru

Cod produs: 85762230c

Marca: BAYER

 

 

Pret: 155.00 Lei / buc

* Include 9% TVA

Stoc limitat

Comanda acest produs

Fungicid - Folicur Solo 250 EW, 1 litru


Substanța activă: Tebuconazol 250 g/l

Caracteristici: Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la sâmburoase, vița de vie, măr și rapiță. Folicur Solo este un produs cu acțiune sistemică în plante. La scurt timp după tratament, substanța activă tebuconazol pătrunde în părțile aeriene și este distribuită acropetal în interiorul țesuturilor, unde blochează extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteză a ergosterolilor. Acest mod de activitate dă posibilitatea produsului de a acționa preventiv, curativ și în unele situații chiar eradicativ în mod foarte eficient împotriva ciupercilor patogene. Folicur Solo are un spectru larg de acțiune dublat de un efect de lungă durată asupra patogenilor (10-14 zile).

Mod de acțiune:

Vița de vie - în cadrul programului de stropiri, Folicur Solo se utilizează pentru combaterea făinării la doza de 0,4 l/ha. Se recomandă pentru 1-2 tratamente postflorale, când presiunea bolii este mare. El poate fi utilizat și pentru tratamente preflorale (în special tratamentul de la începutul înfloririi), dacă presiunea bolii este mare și se impune utilizarea unui produs sistemic. Atunci când este necesar ca printr-un tratament să se asigure protecția simultană împotriva manei, făinării și putregaiului cenușiu, Folicur Solo se utilizează în amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen sau alte produse specifice pentru aceste boli.

Specii de sâmburoase - Folicur Solo este cunoscut ca unul dintre produsele cele mai eficace în combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, vișin, cireș. Numărul necesar de tratamente este de 2-4, în funcție de rezerva infecțioasa și de condițiile climatice din timpul perioadei de vegetație. Primele două tratamente se efectuează în fenofaza de buton roz și respectiv scuturarea petalelor și au ca scop combaterea speciei Monilinia laxa, care se manifestă în principal pe lăstari și flori. Următoarele două tratamente se efectuează pentru combaterea în principal a speciei Monilinia fructigena (dar și a speciei Monilinia axa) și au ca scop prevenirea și combaterea atacului pe fructe. Concentrația necesară este de 0,075% - 0,1%, pentru un volum de soluție de 1000 l/ha. Tratamentele se repetă la un interval de 10-14 zile.

Măr - La măr, Folicur Solo se utilizează în principal pentru combaterea făinării dar și a rapănului. Concentrația necesară este de 0,05% pentru un volum de soluție de 1500 l/ha. Tratamentele se efectuează pre- și postfloral la avertizare, în funcție de ciclul biologic al ciupercii. Se recomandă ca înainte de aplicarea tratamentului pe toată suprafața să se efectueze un test de compatibilitate biologică, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot apărea fenomene de fitotoxicitate.

Rapița - Folicur Solo se utilizează în doza de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a pătării brune și a făinării. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci când semănatul timpuriu și condițiile climatice favorizează dezvoltarea luxuriantă a plantelor. În asemenea situații, Folicur Solo, aplicat în fenofaza de 4-6 frunze, realizează o protecție foarte bună a plantelor față de atacul unor boli (ex. făinarea), care afectează foliajul acestora. În același timp, Folicur Solo acționează și ca regulator de creștere, limitând creșterea tulpinilor.

Cu acest tratament Folicur Solo asigură:

-Protejarea culturii față de atacul unor boli
- Rezistența la iernare și rezistența la cădere a culturii datorită limitării creșterii tulpinilor.

Volumul de soluție pentru tratamentul de toamnă este de 300 l/ha. Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetație au ca scop combaterea putregaiului cenușiu, dar și a pătării brune sau a făinării, și se efectuează atat la rapița de toamnă cât și la rapița de primăvară în perioada înfloririi plantelor. Volumul de soluție este de 300-400 l/ha.

Plante tratate: Vița de vie, Specii sâmburoase, Măr, Rapiță.

Boli și Ciuperci combătute: Făinare, Rapăn, Monilioze, Putregai alb, Pătarea brună.


CULTURA

AGENTUL PATOGEN

DOZA

DOZA PER 100 ML

EPOCA DE APLICARE

 

Viță de vie

Făinare

0,4 l/ha

250 l apă/2500 mp

1-2 tratamente postflorale, cand presiunea bolii este mare

 

Măr

Rapăn, Făinare

0,75 l/ha

200 l apă/ 1300 mp

-pre și postfloral la avertizare, în funcție de ciclul biologic al ciupercii

Sâmburoase (cireș, vișin, prun, piersic, cais)

 

Monilioza

 

0,075- 0,1 %

 

100 l apă/1000 mp

-2 tratamente se efectuează în fenofaza de buton roz și respectiv scuturarea petalelor

-2 tratamente pentru prevenirea și combaterea atacului pe fructe.

 

Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.