Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Fungicid - Lieto, 1 kg

Fungicid - Lieto, 1 kg

Cod produs: 5121

Marca: Summit Agro

 

 

Fungicid - Lieto, 1 kg

Substanțe active: 330 g/kg zoxamid + 330 g/kg cimoxanil

• Formulare: granule dispersabile în apă (WG)
• Proprietati fizico-chimice: Lieto se prezinta sub forma de granule dispersabile in apa, de culoare maro, cu miros specific.


Avantaje fungicid LIETO

  1. • Acţiune preventivă, curativă și antisporulantă;

    • Eficacitate deosebită datorită efectului sinergic al zoxamidului și cimoxanilului;

    • Eficace împotriva manei cu rezistenţă la fenilamide;

    • Rezistenţă la spălare;

    • Permite alternanţa tratamentelor



Mod de acțiune

Are în compoziţia sa două substanţe active, cymoxanil şi zoxamid, cu mecanisme de acţiune diferite. Cimoxanil penetrează rapid și este uniform redistribuit în frunze, inhibă producerea și extinderea infecţiei precum și înmulţirea (sporularea) agentului patogen.

Activitatea preventivă este dată de capacitatea cymoxanilului de a distruge sporii de mană, înainte de instalarea infecţiei.
Activitatea curativă este dată de capacitatea substanţei de a bloca dezvoltarea miceliului în primele 2-3 zile de la instalare.

Zoxamid este o substanţă de contact cu acţiune preventivă, inhibă dezvoltarea zoosporilor, stopează alungirea tubului polinic în primele cicluri de diviziune în nucleu şi previne pătrunderea fungilor în celulele plantei.

Are un efect secundar de combatere a Botritis spp şi Alternaria spp. Produsul Lieto este rezistent la spălare şi se recomandă alternarea în aplicare cu alte produse de protecţie a plantelor, dar nu mai mult de cinci aplicări pe sezon.


Mod de utilizare

• Cartof: 450 g/ha de la BBCH 21-89 (maxim 5 aplicări)
• Tomate: 400 g/ha de la BBCH 13-89 (maxim 5 aplicări)
• Viță de vie: 400 g/ha de la BBCH 14-89 (maxim 5 aplicări)

Tratamentele se executa conform fişei tehnologice, în alternanţă cu alte fungicide, păstrând un interval de 7-10 zile între tratamente.

În cultura cartofului, produsul LIETO poate fi aplicat pe toată perioada de vegetaţie, începând cu fenofaza de 3-4 frunze adevărate, până aproape de recoltare.

În cultura de tomate, produsul LIETO poate fi aplicat începând cu fenofaza de formare a bobocilor florali, până la coacerea completă a fructelor.

În cultura viţei de vie, produsul LIETO poate fi utilizat începând cu fenofaza de scuturare completă a florilor, până la intrarea în pârgă a fructificaţiilor. LIETO are efect şi în combaterea scoriozei şi a putregaiului negru şi are efect secundar şi în combaterea putregaiului cenuşiu. Numărul maxim de tratamente pe perioada de vegetaţie este de 5, respectând un interval de 7-10 zile între tratamente.


Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.