Ardei
|
Alternarioza, Fainare
Mana, Putregaiul cenusiu
Patarea cafenie
|
1 l/ha
|
de la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat
|
3 zile
|
Tomate - sere si solarii
|
Vinete - sere si solarii
|
Varza - camp
|
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb
Putregaiul negru
Patarea alba
Patarea neagra a frunzelor
|
1 l/ha
|
2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale
|
21 zile
|
Brocoli
|
2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale
|
14 zile
|
Conopida
|
2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale
|
14 zile
|
Varza de Bruxelles - camp
|
2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale
|
21 zile
|
Ridichi, hrean - camp
|
2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale
|
14 zile
|
Morcovi, pastarnac, patrunjel - camp
|
Alternarioza
Fainare
Putregai alb
|
1 l/ha
|
2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale
|
14 zile
|
Telina - camp, sere si solarii
|
Fainare
Putregaiul alb
Septorioza
|
1 l/ha
|
2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale
|
14 zile
|
Dovlecei
|
Fainare
Patare cafenie
|
1 l/ha
|
aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor
|
3 zile
|
Castraveti
|
aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor
|
Pepeni galbeni si verzi - camp, sere si solarii
|
de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.
|
Salata - camp
|
Cercosporioza
Mana salatei
Putregaiul alb Patarea neagra a frunzelor
|
1 l/ha
|
6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa
|
14 zile
|
Praz - camp
|
Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
|
1 l/ha
|
6 frunze adevarate si pana la maturitate
|
21 de zile
|
Usturoi - camp
|
Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
Mana
|
1 l/ha
|
6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul bulbului
|
|
Ceapa din arpagic si semanata direct
|
6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul bulbului
|
14 zile
|
Ceapa verde
|
5 frunze adevarate
|
7 zile
|
Fasole verde
|
Fainare
Fainare
Mana
|
1 l/ha
|
de la faza de butoni florali si pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala
|
7 zile
|
Mazare
|
Antracnoza
Fainare
Mana
Patarea alba
|
1 l/ha
|
de la faza de butoni florali si pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala
|
14 zile
|
Capsun, zmeura
|
Antracnoza
Antracnoza
Fainare
Patarea alba
|
1 l/ha
|
se aplica preventiv si/sau la avertizare, cand conditiile de clima sunt favorabile pentru dezvoltarea bolilor, de la primele flori deschise (început de înflorit) si pana la maturitate, a II-a recoltare
|
3 zile
|