Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Fungicid - Tebustar  EW, 50 ml

Fungicid - Tebustar EW, 50 ml

Cod produs: 6420529106436

 

 

Fungicid - Tebustar EW, 50 ml

Tebustar EW este un fungicid sistemic din grupa triazolilor, cu un conținut de 250 g/L tebuconazol. Se prezintă sub formă de emulsie de ulei în apă, omogenă, mobilă, inodoră, de culoare galben-pai. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare şi manipulare.

Mod de acțiune

Tebustar EW este un fungicid sistemic cu spectru larg de acțiune, în special asupra agenților patogeni care provoacă făinări la culturile de grâu, orz, măr și viță de vie. Tebustar EW are acțiune preventivă, curativă și uneori de eradicare, care se manifestă asupra patogenilor prin inhibarea sintezei ergosterolului, un component al membranelor celulare ale organismelor țintă. Utilizat în tratamente foliare. Produsul este rapid absorbit de plantă și circulă ascendent prin sistemul circulator, protejând frunzele și creșterile noi. Are o bună acţiune reziduală care se manifestă pentru o perioadă îndelungată, în funcție de cultură și de condițiile locale.

Instrucțiuni de folosire

Tebustar EW se aplică prin stropiri în timpul vegetației, la avertizare, sau la apariția primelor simptome de boală. Tratamentele cu Tebustar EW se pot repeta la un interval minim de 14 zile la cereale, rapiță, măr și viță de vie. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor, se recomandă alternarea tratamentelor cu alte fungicide sistemice. Având alt mod de acțiune, sau cu fungicide de contact, în funcție de programul de com­batere adoptat. Se folosesc volume normale de soluție la hectar.

Tebustar EW este omologat la următoarele culturi și doze/concentraţii de aplicare

Grâu: Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis), septorioză (Septoria tritici), rugini (Puccinia spp.) în doză de 0,5 L/ha.
Orz: Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis f. sp. hordei), sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres), arsura frunzelor (Rhyncosporium secalis), în doză de 0,5 L/ha.
Rapiță: putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), alternarioză (Alternaria brassicae), făinare (Erysiphe communis), în doză de 1 L/ha.
Măr: făinare (Podosphaera leucotricha), în doză de 0,05% (0,750 L/ha în 1500 L apă).
Viță de vie: făinare (Uncinula necator) 0,4 L/ha.

Timp de pauză: grâu, orz: 42 zile, rapiță: 56 zile, măr, viță de vie: 14 zile.


Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.