Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Hibiscus rosa (40 cm)

Hibiscus rosa (40 cm)

Cod produs: PL03

 

 

Hibiscus rosa (40 cm)

Hibiscus rosa (40 cm)


Trandafirul japonez este o plantă de apartament care în perioada mai-septembrie poate fi ținută și afară în balcoane sau grădini. Este originară din Japonia, China și India. Hibiscus rosa-sinensis este singura specie din genul Hibisus care se cultivă ca plantă de apartament.

Este o plantă perenă cu aspect de tufă, frunze ovale de culoare verde-închis, care în perioada de vară dacă este îngrijite corespunzător poate avea flori de forme și culori diferite în funcție de varietate.

Pentru o creștere optimă are nevoie de un substrat format din turbă, pământ de frunze și nisip în părți egale.

Se recomandă amplasarea trandafirului japonez la lumina indirectă în perioada de repaus, iar de primăvara până toamna într-un loc foarte luminos, lumina fiind cea care va declanșa înflorirea. Dacă nu are lumină suficientă, planta va crește dar nu va înflori.

Udare trandafirului japonez se face diferit, astfel de primăvara până toamna se recomandă a fi udat zilnic astfel încât substratul să fie mereu reaven, iar iarna se va uda moderat.

Temperatura necesară trandafirului pentru a înflori este de 20 grade C, iar iarna să nu fie mai mici de 10 grade C.

Tăierea se face primăvara devreme, pentru a limita creșterea plantei în înălțime și și pentru a dezvolta ramuri dese. O dată la 4 ani se recomandă schimbarea ghiveciului, procedeu ce implică scurtarea ușoară a rădăcinilor  și înlocuirea unei părți din pământul existent în ghiveci.

Înmulțirea se face prin butași lemnificați, ce se introduc în apă până la formarea rădăcinilor, apoi se scot și se plantează în pământ.

Fertilizarea se face o dată la 2 luni cu ajutorul batoanelor universale de îngrășământ sau a îngrășămintelor lichide pentru plantele cu flori.

Printre posibilii dăunători se numără: afidele, musculița albă de seră au acarienii.

Dintre boli, își poate face apariția rugina (pe frunze apar pete galben portocalii, bombate). Frunzele atacate cad. Mai poate apărea și făinarea, care dă un aspect făinos pe frunză.

Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.