Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Hosta

Hosta

Cod produs: 425

 

 

Hosta


       Planta se livrează la ghiveci! Poza cu fundal alb reprezintă imaginea plantei la livrare!
       Crinul de toamna sau Crinul de august, cu denumirea stiintifica Hosta, este o floare perena raspandita in gradini, dar si in parcuri pentru aspectul decorativ de lunga durata. Este in tot ansamblul ei o planta foarte frumoasa si se preteaza bine, in special, la formarea de borduri, datorita intinderii tufei pe o suprafata mare de sol.Frunzele mari, ovale, ascutite la varf, cu nervuri proeminente incep sa creasca si sa inverzeasca inca din primavara, formand o tufa bogata, nu prea inalta (30-40 cm), dar lata de 50-60 cm diametru, iar inflorirea se produce incepand din luna iulie pana in septembrie.
Frunzele pot fi de culoare verde-albastrui, sau decorate cu pete albe. Florile sunt suple, delicate, placut parfumate, se inalta deasupra tufei de frunze si pot avea culoarea alba, lila sau albastra, in functie de specie.

Crinul de toamna este o floare perena ce prefera umbra si semiumbra, cu numai cateva ore de soare pe zi. Prefera sa traiasca intr-un sol argilos-nisipos, nu foarte umed, bogat in humus. Paranteza: humusul da procentul de fertilitate al unui sol si se formeaza din materialul vegetal din pamant, frunze moarte, iarba uscata etc, transformat in substanta organica de catre microorganisme. Deci, crinul are nevoie de un sol fertil.

Cantitatea de apa pentru udare nu trebuie sa fie foarte mare; udarea se va face astfel incat pamantul sa nu fie uscat, ci mentinut reavan. In zonele cu ierni geroase se va proceda la mulcirea crinului.

Se pot folosi ingrasaminte lichide cel putin o data pe luna pentru o mai buna prezentare a plantei.

Inmultire

Daca aveti o floare si vreti sa o inmultiti trebuie sa stiti ca asta se face foarte usor prin divizarea tufei, dar numai la 4-5 ani de la plantarea ei. Divizarea se face primavara, sau in luna octombrie. La plantarea mai multor tufe de crin de toamna sa tineti cont de diametrul tufei si sa lasati distantele necesare intre plante (30-40 cm).

Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.