Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping

»  Pomi Fructiferi »  Nuc

Nuc Fernette

Nuc Fernette

Cod produs: JUNG

 

 

Nuc Fernette

LIVRAREA MATERIALULUI SĂDITOR SE VA FACE ÎNCEPÂND DIN LUNA NOIEMBRIE!

Soiul Fernette a fost dezvoltat tot ca un hibrid intre Franquette X Lara in anul 1993 in Franta fiind rezistent la inghet. Se deosebeste prin cantitatea foarte mare de polen ceea ce il face un polenizator foarte bun pentru Fernor.

Înflorire

Foarte Târzie: 25 aprilie – 05 mai

Polenizare

Tipul de inflorire este protogin, florile femeiesti infloresc mai devreme decat cele masculine. Tipul de fructificare este laterala. Se recomanda polenizator din soiul Fernor (20-30%).

Înălţime la maturitate

15 m – 22 m inaltime – cu un diametru al coroanei cuprins intre 5-8 m  in functie de tipul de taiere realizat pentru formarea coroanei. Tendinta de creștere în poziție verticală.

Vigoare

Mijlocie

Distanţa de plantare

Sistemul intensiv de cultura presupune o densitate de 156-312 pomi/hectar, cu distante de plantare de: 8m X 8m, 8m X 7m, 7m X 7m, 8m X 4m. Alaturi de Chandler se preteaza la plantarea superintensiva 8X4m, aspect de gard viu.

Epoca de coacere

01 – 10 octombrie

Portaltoi

Juglans Regia L.

Forme de coroană

Ax structurat, Ax vertical, Ax vas dirijat (piramidă etajată), Drapel Marchand

Tip de fructificare

Laterala

Frunza

Medie cu 5-6 foliole si Dimensiune 11-14 cm. Se remarca printr-o rezistenta foarte mare la foc bacterian si antracnoza.

Fructul

Sutura valvelor este buna cu marginea suturii subțire. Cojile lor sunt foarte dure dar usor de desfacut miezul fiind extras in stare foarte buna. Inălțimea sa medie este de 32-36 mm, diametrul mediu de 27-32 mm, greutatea între 11 și 12g. Se deosebeste de Fernor prin forma sa rotunda.

Miezul

Este deschis la culoare, de o calitate foarte buna. Randamentul mediu al decojirii, ceea ce înseamnă că raportul dintre miez (partea comestibilă) și greutatea totală a fructului în coajă variază între 40% și 46%.

Productivitate

Pentru a stabili corect productivitatea trebuie luati in considerare mai multi factori. Cel mai important este densitatea de plantare dar si cat de bine sunt fertilizati si irigati. Astfel, vom emite cantitati per nuc, nu la hectar. In functie de densitate veti inmulti valorile medii de mai jos cu numarul de nuci / suprafata: In anul 5 dupa plantare o productie de 6-8 kg/nuc. In anul 10 dupa plantare o productie de 16-20 kg/pom.

Cerinţe sol

Necesita un sol bine drenat. Reactia solului PH 5,6 – 7,8. Continut de humus mai mare de 2% (medie pe sectiunea de control a profilului de sol). Continutul de argila coloidala sa fie cuprins intre 10-30%. Porozitate de aeratie > 20%. Azot total > 0,141%. Fosfor modil >36 ppm. Potasiu mobil > 166 ppm. Sunt excluse de la plantare solurile cu exces de umiditate, terenurile salinizate sau alcalizate.  Recomandam analize de sol la Oficiul pentru studii pedologice si agrochimice care se gaseste in fiecare resedinta de judet.

Irigare

Necesită o udare profundă in primii 3 ani de la plantare  20-30 litri pe saptamana din iunie pana in septembrie daca nu ploua. Nucul are nevoie de aproximativ 800 litri de apa/an.


Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.