|
|||
Tayberry |
|||
-Este produsul încrucișării dintre mur și zmeur, obținut în Scoția; -Fructele sunt foarte gustoase, mai mari și mai lungi decât ale zmeurei; -Are formă conică și prinde culoare roșu-vișinie atunci când este coaptă, mai aproape de zmeură; -De la mur a moștenit forma lungă de 2-3 cm, și faptul că miezul rămâne în fruct atunci când sunt culese; -Zmeura Tayberry se coace mult mai repede, cu câteva săptămâni înaintea zmeurei; -Este bogată în fibre și antioxidanți și este ideală pentru gemuri, plăcinte și prăjituri, siropuri sau chiar băuturi alcoolice; -Conține vitamina A și C, luteină, fier, fosfor, mangan, potasiu, calciu și magneziu, caroten etc. -Se pretează foarte bine la înființarea unei culturi organice deoarece nu are dăunători și dă randament bun pe aproape orice sol. - Perioada de recoltare iulie-august. |
|||