Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Aloe Vera

Aloe Vera

Cod produs: 606

 

 

Aloe Vera

Aloe Vera


    Aloe Vera e considerată un fel de leac universal, care poate fi cultivat, acasă, în ghiveci. Află care sunt principalele condiții de care are nevoie Aloe Vera pentru a crește și a dezvolta la capacitate maximă. Dincolo de beneficii Aloe este o foarte frumoasă plantă de apartament ideală pentru decorarea casei.
 

Aloe poate ajunge la circa un metru înălțime și are nevoie de un loc luminos cu acces la razele directe ale soarelui, ferit de curenți de aer. Aloe Vera nu face față la temperaturi negative, așa că iarna nu poate sta decât în locuri încălzite. Temperatură minima la care rezistă este de 5-8 grade Celsius.

Solul ideal pentru Aloe Vera este unul ușor, pământul trebuie amestecat cu cărbune de lemn și cărămidă sfărâmata mărunt. Pentru drenare se pune la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nucă zdrobite. Deasupra se așează un strat subțire de rumeguș de lemn. Aloe  crește cu adevărat și se dezvoltă abia la un an, doi după plantare, când rădăcinile plantei se vor dezvolta până la fundul ghiveciului. Transplantarea într-un ghiveci mai mare și/sau schimbarea pământului este recomandată la fiecare trei ani. Plantele tinere se mută în ghivece mai mari și li se schimbă pământul în fiecare primăvară, iar plantele bătrâne – o data la trei-patru ani.

Aloe Vera trebuie udată des, având grijă ca apa să nu băltească pentru că excesul de apa duce la putrezirea rapidă a rădăcinii. Iarnă, aloe vera se ține la 12-14 grade Celsius, în locuri luminoase, iar vară are nevoie de multă căldură, soare și umezire moderată. Cultivate în ghiveci Aloe Vera poate fi ținută afară, în curte, pe verandă sau în grădină, pentru că zilele de vară sunt ideale pentru această plantă. Uneori exemplarele mature pot înflorii. Aloe face flori mutiple (ca și gladiolele) pe o tijă de înflorire, florile fiind de culoarea roșie-corai.

Toate speciile de Aloe sunt plante semitropicale care pot crește numai în conditii climatice unde nu exista pericolul temeperaturilor sub zero grade, dar sunt excelente plante de apartament, chiar foarte rezistente dacă sunt îndeplinite condițiile minimale, esențială fiind lumina.

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.