Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Iarba de Pampas, 30 cm

Iarba de Pampas, 30 cm

Cod produs: 419

 

 

Iarba de Pampas, 30 cm

Iarba de Pampas, 30 cm


Planta se livrează în ghiveci de 1 litru! Poza cu fundal alb reprezintă imaginea plantei la livrare!

Iarba de pampas este o plantă perenă, originară din America de Sud, este una dintre cele mai frumoase și elegante ierburi decorative. Este considerată „Regina plantelor decorative”, datorită aspectului spectaculos. Denumirea de Iarbă de Pampas, provine din stepa sau preeria La Pampas, care este situată la vecinătatea țărilor Argentina, Brazilia și Uruguay. Necesită protecție peste iarnă în primii doi ani, spicele se strâng și se protejează cu material natural (frunze uscate, paie) sau textil (agrotextil, rafie sau iută). Rezistă până la - 18 grade.

Important: Nu se taie frunzele și tijele florale, toamna sau iarna, se taie doar la mijlocul lunii martie, deoarece există riscul de a îngheța rădăcina. Perioada de înflorire septembrie - octombrie, se mențin până în primăvară în luna Martie. Florile pot avea două culori, fie roz fie albe, sunt mari, pufoase și asemănătoare stufului.

Formează tufe înalte compacte și robuste, ce pot  ajunge la o înălțime de 2 m. Înflorește după 2 - 3 ani de la plantare. Penele au cam 45 cm lungime, iar vârfurile lor ajung la 3 m deasupra pământului. Plantele feminine dau cele mai frumoase pene, iar aspectul este întotdeauna mai atractiv după un sezon torid și însorit. Distanța minimă de plantare este de 1.5 m, deoarece la maturitate va crește considerabil, iar în cazul în care sunt prea apropiate se pot sufoca. Se va dezvolta cel mai bine în expozițiile însorite. Solul trebuie să fie bine drenat, lipsit de umiditate excesivă, cu un PH între 6.1 - 6.5 (ușor acid) și 6.6 -7.5(neutru).

Este foarte rezistentă la boli și dăunători, ca și dăunători putem întâlni melcii.


Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.