Cosul dvs. este gol

Produse
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare


www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Skimia

Skimia

Cod produs: 468

 

 

Skimia

Skimia


Planta se livrează în ghiveci de 2 litri! Poza cu fundal alb reprezintă imaginea plantei la livrare!


Skimmia japonica este un arbust care impresionează atât prin florile sale mici, grupate în inflorescențe interesante, cât și prin fructele roșii care se formează după ce florile se trec și care persistă pe ramuri luni de zile. Florile sunt parfumate și se deschid în aprilie-mai. Sunt grupate în ciorchini care apar în mijlocul rozetei de frunze.

Fructele sunt mici, rotunde, roșii și dau plantei un aspect foarte frumos pe perioada toamnei și a iernii. Ele apar însă numai dacă aveți două plante diferite: una cu flori femele, alta cu flori mascule. Skimmia japonica este o planta unisexuat dioica.

Frunzele pieloase, de culoare verde închis nu cad pe perioada iernii.

Îngrijirea florilor. Skimmia japonica nu este un arbust pretențios la condițiile de mediu. Totuși, nu poate fi lăsat peste iarna în grădini pentru că îngheață.

 Nu lăsați frunzele în bătaia directă a soarelui vara. Puteți ține planta și în curte sau pe terase, dar într-un loc semiumbrit.

Nu necesită nici valori mari ale umidității în aer, adaptându-se bine din acest punct de vedere în apartamente.

Plantați Liliacul de cameră într-un sol bine drenat, bogat în humus. Nu lăsați apa să stagneze la nivelul rădăcinilor pentru că planta moare. Din mai și până la sfârșitul toamnei fertilizați lunar cu un înrășământ special pentru plante cu flori.

Se înmulțește prin semințe și butași. Semințele sunt închise în bacele roșii. O dată ce s-au copt, ele pot fi puse la germinat în condiții de temperatură și umiditate ridicată.

Înmultirea prin butași e destul de ușoara. Butașii semilemnificați se prelevează în lunile septembrie și octombrie. Nu au nevoie de tratament special: 3 noduri lungime, având grijă să îndepărtați frunzele bazale. Treceți baza butașului printr-un stimulent rizogen pentru o rată de reușită mai mare. Plantați butașul într-un amestec de turbă și perlit și acoperiți-l cu un pet pentru păstrarea microclimatului.

Skimmia japonica necesită tăieri periodice pentru a se ramifica și pentru a-și păstra forma compactă a coroanei.

 


Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Aiud, Str. Petre Tutea nr. 15, jud. Alba
0741511620
comenzi@pomfruct.ro
Website detinut de S.C. Pom Fruct S.R.L., CIF: RO22110411, Reg.Com: J01/890/2007

pomfruct.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.