ARBUSTII FRUCTIFERI IARNA

                 In perioada de iarna trebuie asigurata protectia arbustilor fructiferi , o atentie deosebita li se va acorda murului, capsunului si afinului cu fructe mari.
                  In zonele cu temperaturi scazute si pe terenurile lipsite de zapada, acestia se protejeaza la baza tulpinii cu folie transparenta sau cu paie;  pentru o protectie mai buna lastarii murului se aduc la nivelul solului.
Plantele vesnic verzi, afinul cu fructe mari si afinul de padure, pierd (si iarna) apa prin frunze, aceasta neputand fi recuperata din solul inghetat, motiv pentru care exista pericolul deshidratarii si uscarii lor ; din aceasta cauza, pe terenurile expuse la soare se uda plantele atunci cand solul nu este inghetat.
In cazul in care se observa ruperea lastarilor de coacaz sub greutatea zapezii, este sigur ca acestia au fost atacati de larvele sfredelitorului tulpinii, formandu-se pe lungime lastarului o cavitate inchisa la culoare ; lastarii vatamati vor fi eliminati.
                   Mugurii coacazului, umflati si rotunjiti in mod neobisnuit semnaleaza prezenta daunatorului clestarul coacazului ; muguri afectati se vor elimina.
Pe terenurile acoperite de zapada, partile vizibile ale arbustilor fructiferi sunt foarte expuse si trebuie protejate de atacul iepurilor si caprioarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.