CENUSA = INGRASAMANT ????

              Cenusa ,contine toate elementele nutritive necesare pentru dezvoltarea plantelor.Pentru a putea fi utilizata,cenusa trebuie sa provina de la arderea lemnelor,paielor, gunoiului,cocenilor, tulpinelor de floarea sorelui,hartiei si soartei de copac.
              Cenusa provenita din arderea carbunilor de mina nu poate fi folosita ca ingrasamant.Pentru ca cenusa sa produca efecte maxime in sol, ea trebuie sa fie incoroprata in sol uscata.Cenusa lasata in aer liber ,fiind higroscopica,se umezeste si isi pierde din calitati.Pe perioada iernii ,cenusa se aduna in saci de plastic si se leaga la gura.Cel mai potivit moment pentru a incorpora cenusa in sol este toamna, acesta fiind incorporata in sol prin aratura sau prin sapare.Daca se incorporeaza primavara, aceasta poate inhiba germinatia semintelor.
              Cenusa are o reactie alcalina, avand un efect de corectie asupra solurilor acide.Cenusa nu poate fi folosita la fertilizarea terenurilor pe care urmeaza sa se cultive afinul, acesta din urma fiind o planta care iubeste solul acid.
              Nu este recomandat sa se foloseasca cenusa pe solurile grele,umede; este recomandata pentru solurile usoare,cu un bun drenaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.