CUM SE INGRIJESC TRANDAFIRII PE PERIOADA VERII ???

             Zilele caniculare le pot crea probleme acestor plante, iar caldura excesiva le face sa isi piarda rapid vigoarea, daunatorii sunt una dintre problemele frecvente ce apar in timpul verii, mai ales in perioadele secetoase.
             Pe perioada verii hidratarea este esentiala pentru trandafirii din gradina. In perioadele in care nu ploua, trandafirii trebuie udati dis de dimineata cu minim 10 litri de apa, o data pe saptamana. Cele mai eficiente sunt sistemele prin picurare, care asigura o saturare lenta a solului. Apa reprezinta cea mai buna hrana pentru flori, deoarece aceasta transporta toti nutrientii din sol in planta, iar un trandafir sanatos va fi capabil sa se apere mai bine de boli si daunatori.
             Daca nu avetia suficient timp pentru a va ocupa de ingrijirea trandafirilor, puteti opta pentru soiuri usor de ingrijit.
             In zilele calduroase de vara, una dintre problemele cu care se confrunta trandafirii sunt afidele, o familie de insecte hemiptere. Acestea ataca in mijlocul verii, pe seceta, extrag sucurile din trandafiri si lasa frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai buna aparare impotriva afidelor este sropirea plantelor cu o solutie combinata de Actara cu Mospilan si hidrtarea lor corespunzatoare, fapt care creste rezistenta plantelor.
             Insecticidele vor ucide acesti paduchi prin sufocare. Lichidul se pulverizeaza direct pe afide spre sfarsitul zilei, chiar inainte de apusul soarelui. In 48 de ore se efectueaza o noua pulverizare. O alta modalitate rapida de a scapa de afide este sa fie strivite intre degete sau sa sa fie spelata planta cu apa, folosind un furtun de inalta presiune.
             Este foarte important ca trandafirii sa fie plantati in locul potrivit, sa le fie oferita suficienta apa si hrana corespunzatoare, sa fie feriti de umbra. Nu se va planta niciodata un trandafir in locurile intunecate si umede din gradina, in care misuna tantarii si melcii.Plantarea trandafirului se va face in locuri insorite, cu o buna circulatie a aerului.
Trandafirii au nevoie de fertilizare pentru o dezvoltare armonioasa si o crestere spectaculoasa, trebuie sa le fie oferite ingrasmintele potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.