INFORMATII PRIVIND CANCERUL TRANDAFIRULUI

           Cancerul este o boala care va poate distruge intr-o vara trandafirul preferat.
           Cancerul trandafirilor este o afectiune fungica, care este provocata de 3 ciuperci microscopice.Agentul patogen patrunde in lemn printr-o rana sau ca urmare a intepaturii unei insecte. Ranile produse in urma saparii pot favoriza inocularea factorului patogen.
           In prima faza ,boala se manifesta sub forma unei pete mici ,de culoare galbena sau rosiatica. Pe masura ce petele se maresc, acestea isi modifica culoarea intr-o nuanta de maro.Plaga se dezvolta in profunzime , iar marginile ranii se umfla si crapa.Ramura afectata se va usca, urmand ca toata planta sa fie afectata de aceasta planta.
          Toate ramurile care prezinta semne de infectie vor fi taiate , la o distanta cosniderabil de mare de punctul infectiei. Taieturile se vor acoperi cu o vopsea pe baza de ulei.Ramurile infestate si taiate se vor arde ,iar planta ramasa va fi tratata cu un fungicid (Mirage 45 EC).Foarfecile utilizare vor fi sterilizare prin stergere cu o carpa imbibata in alcool.
          Cancerul trandafirilor se previne prin evitarea incrucisarii ramurilor de trandafir, care poate provoca rani.Lemnul uscat sau vizibil afectata de boala va fi inlaturat.In situatia in care ,in tehnologia de plantare raniti o ramura , aceasta este recomandat a fi inlaturata. Trandafirii urcatori sunt foarte sensibili la aceasta boala, motiv pentru care se va acorda o atentie sporita modului in care sunt fixati pe suport.
          Cancerul se extinde rapid in perioadele ploioase ,fungii bolii raspandindu-se odata cu prelingerea apei pe ramuri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.