INFORMATII PRIVIND CANTITATEA DE INGRASAMANT NECESARA UNUI CIRES

             Pentru a produce fructe , ciresul are nevoie de lumina , apa si minerale.Lumina este oferita de soare , apa provine din ploi sau din irigatii , iar mineralele sunt extrase din sol .Ciresul consuma mineralele din sol , concentratia acestora scazand constanta, motiv pentru care este necesara refacerea rezervelor , pentru a sustine productia.
Un cires tanar ( pana in 8 ani ) are nevoie ,pentru fiecare metru patrat al coronei de 3-4 kg de gunoi de grajd, bine fermentat , o data la 2-3 ani; iar anual cate 10-12g azot, 6-8g fosforsi 6-8g potasiu, substanta activa.
Un cires batran , are nevoi mult mai ridicate . Pentru a sustine efortul de rodire , un cires in varsta are nevoie , pentru fiecare metru patrat al coroanei de 4-5 kg de gunoi de grajd bine fermentat , o data la 2-3 ani si anual , cate 15gazot, 12g fosfor si 12 g potasiu , substanta activa..
Atat gunoiul de grajd cat si ingrasamintele cu fosfor si potasiu se vor incorpora in sol toamna , iar ingrasamintele pe baza de azot se vor administra primavara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.