INFORMATII PRIVIND PERIOADA DE PLANTAREA A POMILOR FRUCTIFERI – ARBUSTI – TRANDAFIRI

                       Perioada de plantare a pomilor este perioada de repaus vegetativ .Perioada de repaus vegetativ incepe dupa caderea primelor brume de toamna , care vor determina ingalbenirea frunzelor , respectiv caderea acestora. Caderea frunzelor indica ingtrarea pomilor in repaus vegetativ si inceperea perioadei de plantare a acestora.
                        Pentru majoritatea speciilor ,mai recomandata este plantarea de tomna. Plantarea incepe odata cu desfrunzitul pomilor , mai exact dupa ce au cazut cateva brume.
                        Plantarea de toamna ofera avantajul unei mai bune prinderi ,deoarece radacinile pomilor isi incep cresterea din primavara sau in ferestrele din timpul iernii, cu temperaturi pozitive.
                        Pe perioada iernii  se poate planta in ferestrele iernii, cand temperaturile sunt pozitive (+5`C) si nu exista inghet la sol.
                       Plantarea de primavara este mai putin eficienta , din punct de vedere al randamentului de prindere , dar si a traumelor la care ste supusa planta.Plantarea de primavara a pomilor se poate face doar daca acestia nu au pornit in vegetatie .
                       Pomii fructiferi si a arbustii ce sunt in perioada de vegetatie se pot planta doar daca sunt la ghiveci. Inainte de planatre acestea trebuie udate bine . Plantarea se realizeaza dimineata devreme sau seara , planta se scoate cu grija din container, astfel incat radacinile si pamantul de pe acestea sa ramana intact.
                       Daca plantele au fost plantate in vegetatie , acestea se vor uda la 2 zile , in jur de o luna. Se va evita udarea excesiva , care va duce la putrezirea radacinilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.