CUM REPETAM INFLORIREA LA TRANDAFIR ?

                       Trandafirul infloreste pentru a fructifica,iar acesta este lucru care trebuie impiedicat pentru a stimula repetarea infloririi. O regula importanta, este accea de inlaturare a florilor trecute.
                       In cazul trandafirilor teahibrizi, cu o singura floare pe tija, dupa inflorire , tija se scurteaza la 3-5 noduri , de la baza tulpinii. Scurtarea reprezinta 2/3din lungimea totale a ramurii.
                       In ceea ce priveste trandafirii floribunda , precum si cei care infloresc in buchete, este recomandata indepartarea florilor trecute , iar la indepartarea totala a buchetelor , tijele se scurteaza la 3-5 noduri , de la baza tulpinii.
                       Taierile dupa-inflorire vor declansa un nou val de inflorire , de indata ce planta va sesiza indepartarea fructului. Noile flori ce vor aparea , vor fi la fel de frumose ca primele flori aparute ; daca se indeparteaza doar florile ,fara scurtarea tijei , florile ca dezvoltare vor fi sub potentialul soiului.
                       Dupa efectuarea taierilor dupa-inflorire , se va verifica daca floarea are umiditatea necesara , lucru ce va grabi inflorirea. Impreuna cu taierile tijelor dupa-inflorire ,se vor inlatura si ramurile incrucisate, cele bolnave si slab dezvoltate; ultimul mugure de pe portinea ramasa trebuie sa fie in exterior.
                      Pentru a evita deshidratarea , pe ramurile mai groase care au fost taiate, se va aplica vopsea pe baza de ulei.
                      Acete taieri nu se aplica trandafirului urcator, tarator sau trandafirului pomisor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.