INFORMATII PRIVIND PLANTAREA SI INGRIJIREA TRANDAFIRILOR POMISOR

                 Trandafirul pomisor, trandafirul altoit in trunchi inalt , este o revelatie pentru multi iubitori de trandafiri.
                 Trandafirul pomisor necesita mai multa atentie, el fiind mai sensibil la boli si daunatori. Trandafirul pomisor are nevoie in mod obligatoriu de sustinerea unui tutore, atasat in  mod corect.
                 Cand se planteaza trandafirul pomisor , se va avea in  vedere plantarea acestuia in locuri insorite in prima parte a zile si umbrite in partea a doua a zilei. In cazul in care este plantat in zone care sunt insorite pe tot parcursul zilei , acesta va avea de suferit in zilele caniculare, determinand chiar moartea acestuia.
                 Trandafirii pe picior prefera solurile fertile, bogate in materie organica, bine drenate, dar se adapteaza si in soluri argiloase, lutoase sau nisipoase, cu pH neutru. Datorita faptului ca sunt mai tot timpul infloriti si consuma multe elemente nutritive, au nevoie de suplimente de hrana, este recomandat sa se foloseasca un ingrasamant special pentru trandafiri, foliar sau granulat.
                  Taierea trandafirului pomisor trebuie sa se realizeze in mod corect , in caz contrar el va fi mai predispus la boli si daunatori.
                  Trandafirul pomisor este foarte vulnerabil la iernile geroase, sansele de a ingheta sunt mai crescute ,daca acesta nu este protejat in mod corespunzator. Pentru a rezista gerurilor de peste iarna este indicat ca fiecare trandafir pomisor sa fie invelit in folie pe tot parcursul sezonului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.