INFORMATII PRIVIND PUTREGAIUL PIELOS AL FRUCTELOR

                 Aceasta boala este provocata de un exces de apa in sol, este o afectiune ce decurge din infectarea pomilor cu ciuperca Phytophthora cactorum. In urma infectarii sunt afectate trunchiul copacului, ramurile si fructele. Infectia se produce primavare, iar conditiile optime pentru infectare sunt umiditatea de 85-90% si o temperatura de 18-21 grade Celsius.
                  Livezile de mar pot fi o tinta pentru aceasta ciuperca, la fel si plantatiile de capsuni. Atacul se manifesta sub forma unei pete umede pe scoarta pomului, dupa care aceasta isi schimba culoarea si capata o nuanta violet, pana la brun-cenusiu. Partile infectate sunt moi si au o consistenta buretoasa. In urma infectiei, fructele nu se mai maturieaza, cad inainte de coacere.
                  Pentru combaterea putregaiului pielos al fructelor, este recomandata o fertilizare echilibrata, fara excese de azot. Irigarea joaca si ea un rol important, deoarece un nivel prea ridicat de umezeala poate provoca o infectare.
                  Tratamentele fitosanitare cu produse chimice pot fi aplicate pentru prevenire si vindecare la pornirea in vegetatie si in perioada infloritului, se utilizeaza produse pe baza de cupru sau fosetil de aluminiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.