INFORMATII PRIVIND PUTREGAIUL INIMII LA MAR

                       Aceasta boala este provocata de ciuperca denumita Monilinia fructigena si ea evolueaza din interiorul fructelor spre exterior.Aceasta ciuperca afecteaza ramurile cu frunze,florile si fructele,se intalneste in special la mar,par si gutui.
                      Aceasta boala se manifesta in faza de depozitare,dar fructele au fost infestate inainte de a fi culese.Fructele care au fost infestate cu aceasta boala au la codita sau in partea opusa o mica pata.
                     Boala se poate prveni prin arderea sau ingroparea tuturor fructelor putrezite care cad vara din pom;indepartrarea si distrugerea ramurilor si fructelor putrezite sau mumficate ramase in pom,ele reprezentand un pericol de infestare pentru anul urmator.Este recomandat ca in perioada de repaus vegetativ sa fie aplicate tratamente cuprice,ele reducand resursa biologica a ciupercii.
                    O alta masura ca impiedica infestarea,este efectuarea la timp,in perioada verii ,a tratamentelor impotriva rapanului si a insectelor care favorizeaza infectarea fructelor.
                    Ritmul de degradare a merelor este incetinit daca umiditatea din spatiul de depozitare este mare(80-90),iar temperatura se situeaza undeva intre 1-3 grade Celsius.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.