INFORMATII PRIVIND RECOLATAREA FRUCTELOR DE AGRIS

             Agrisele se coc in a II a jumatatea a lunii iunie, inceputul lunii august.Recolatrea fructelor se face odata la toata tufa,atunci cand fructele au culoarea,gustul si aroma specifica soiului respectiv.Recoltarea fructelor se face mecanic sau manual.
            Pentru a fi folosite la unele preparate agrisele se pot recolta si verzi,ele avand gustul acrisor.Fructele supracoapte, recoltate in luna iunie pot fi folosite la prepararea vinului de agrise.
            Fructele recoltate care urmeaza sa fie comercializate se sorteaza in timpul recoltarii si se aseaza direct in ambalajele in care urmeaza sa fie trnsportate.In cazul in care valorificarea fructelor urmeaza sa fie facuta peste cateva zile ,se recomanda ca recoltarea fructelor sa fie facuta cu cateva zile inainte de coacerea deplina.Daca sunt pentru consumul imediat ,instare proaspata sau pentru prelucrare , recoltarea lor se va face cand vor fi bine coapte.
            Pentru transportul fructelor se vor folosi masini prevazute cu dispozitive de recire.
            In gospodarii, agrisele se pot pastra pana la 5-6 zile dupa recoltare in pivinta sau intr-un frigider,iar in depozitele speciale pentru fructe se pot pastra pana la o perioada de 6-8 saptamani, la temperatura de -5 grade pana la -1 grad si o umiditate de 85-90%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.