FACTORII CARE INFLUENTEAZA MATURAREA STRUGURILOR

 

            1. Unul dintre factorii care influenteaza maturarea strugurilor este pozitia geografica.Acelasi soi de struguri, mai intai se va matura in sudul tarii apoi in nord.
2. La plantatiile situate pe soluri pietroase si nisipoase strugurii se vor coace mai repede decat in cazul plantatiilor situate pe soluri argiloase si umede.
3. In anii secetosi,cand solul are o rezerva scazuta de apa,apare fenomenul de coacere fortata.
4. Conditiile climatice ale anului in curs accelereaza sau incetinesc procesul de maturare al strugurilor,atribuind vinului obtinut asa-numitul ”caracter al anului”.
5. Ritmul de maturare al strugurilor este influentat de portaltoiul folosit la altoirea vitelor.Vitele altoite pe portaltoi vigurosi se matureaza mai greu.
6. Plantatiile tinere si plantatiile batrane produc mai putini struguri.Maturarea se produce mai devreme decat in cazul plantatiilor aflate in plina productie.
7. In cazul strugurilor loviti de grindina recoltrea se va face mai devreme deoarece exista riscul ca in cicatricile ramase sa se dezvolte putregaiul cenusiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.