INFORMATII PRIVIND TRANDAFIRII PENTRU DULCEATA

 
                      Trandafirul pentru dulceata poate fi cultivat de la campie pana in zonele submontane . Acest trandadir nu este pretentios fata de sol ; el vegeteaza pe soluri argiloase, lutoase , nisipoase si prefera un PH intre 6-8. Trandafirii de dulceata se cultiva inclusiv pe soluri mai sarace , cu risc de eroziune ( in panta ) si au un rol important in amelioararea acestor terenuri.
                      Trandafirul pentru dulceata nu suporta seceta , suporta bine excesul de umiditate pe perioade scurte de timp.
                      Trandafirii pentru dulceata sunt specii care rezista bine la ger .
                      In ceia ce priveste lumina , trandafirul pentru dulceata este o specie care iubeste lumina , dar suporta bine si semiumbra.
                      Plantarea trandafirilor pentru dulceata se face in perioda de repaus vegetativ – toamna ( octombrie – noiembrie ) sau primavara ( inainte de a porni in vegetatie ) .
                      Utilizarea acestor trandafiri poate fi atat pentru décor cat si pentru folosirea trandafirului la obtinerea siropului , dulcetii , extragerea uleilui de trandafir , folosirea acestuie in  industria parfumurilor.
                      Recoltarea petalelor de trandafir de duceata se face manual , cand bobocii sau deschis ; presupune recoltarea intregii flori , pentru a se evita scuturarea petalelor. Petalele nu se vor recolta atunci cand pe acestea este prezenta apa, roua.
                     Recoltarea petalelor se face in ladite cu gaurele sau in cosuri de nuiele , acestea dupa recoltarea petalelor se vor aseza la umbra pentru a fi evitata deshidratarea si
Incingerea .
                     Inmultirea trandafirilor se face prin drajoni ( despartirea tufei ) , prin butasire si prin altoire ( altoire pe portaltoi de maces ).
                     Cele mai intalnite boli la trandafirul de dulceata sunt : fainarea , patarea neagra , rugina , putregaiul cenusiu , boala frunzelor de argint , etc.
                     Insectele daunatoare si acarienii trandafirului de dulceata sunt : afie, omizi , acarieni , viespea sucitoare a trandafirului , etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.